click to enable zoom
Încărcare imobile...
Nu am găsit rezultate
mărește harta
Tip Hartă Roadmap Satellite Hybrid Terrain Locația mea Fullscreen Înapoi Înainte
Căutare în site
Căutare în site
we found 0 results
Your search results

3X DÉCO LIVE @ Modul Cărtureşti | 24.11.2020 | Eveniment exclusiv ONLINE

Posted by Vladescu Eliza on noiembrie 19, 2020
| 0

La aniversarea a 2 ani de la lansarea proiectului cultural București: Modernism Art Deco și de la publicarea primului ghid de arhitectură deco-modernistă a Bucureștiului, igloo media şi platforma B:MAD vă invită pe 24 noiembrie 2020, începând cu orele 17, la un eveniment special: 3X DÉCO LIVE « Exclusiv ONLINE » o triplă lansare de proiecte culturale și editoriale pe tematică Art Deco. LIVE de la librăria Cărtureşti Modul!

Notă: Conform reglementărilor în vigoare la această dată, evenimentul se va desfășura fără public la locație și va fi transmis LIVE pe facebook.com/artdecobucharest și pe facebook.com/igloomedia.

Evenimentul aniversar 3X DÉCO LIVE este realizat cu sprijinul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei – BRECO şi al Delegaţiei generale Valonia-Bruxelles la Bucureşti.

La eveniment vor fi prezenţi co-fondatorii proiectului B:MAD – Adrian Ciocăzanu şi Dragoş Dogaru, alături de alți membri ai echipei de proiect: Vlad Pătru şi Arthur Ţinţu (fotografie), Alexandru Şchiopu şi Cătălin Artenie (design de carte), Doriana Mărăşoiu (ilustraţie), Mihaela Criticos şi Diana Mihnea (consultanţi ştiinţifici) şi reprezentanţi oficiali ai Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei şi ai Delegaţiei generale Valonia-Bruxelles la Bucureşti.

Albumul de fotografie de arhitectură – „Bucureşti – Oraş Art Deco” colecţia igloo patrimoniu, 2020

„Placă turnantă a culturii estetice din primele decenii ale secolului XX, Art Deco este creuzetul în care se contopesc cele mai variate tradiții, modele și tendințe ale momentului, inovații tehnice și practici sociale, ecouri ale evenimentelor culturale sau mondene. Pentru București Art Deco e soluția optimă pentru o expresie în același timp modernă, monumentală și agreabilă, în consonanță cu prestanța noului statut, dar și cu spiritul locului. Gustul Deco se afirmă imediat după război, la început ca atmosferă și stil de viață al protipendadei bucureștene, preluat apoi mimetic la nivelul păturilor medii și chiar al claselor populare – după care se conturează și suportul concret al unei arhitecturi de factură Art Deco” – Mihaela Criticos, consultant ştiinţific B:MAD.

Ghidul de arhitectură din colecţia B:MAD – „DETALII ART DECO Bucureşti. Un ghid vizual” igloo media, 2020

„Prin acest nou Ghid din seria B:MAD, cel al detaliilor Art Deco, ne dorim să re-descoperim frumuseţea detaliului, simbolisticii şi motivelor decorative ale Modernismului Art Deco – în contextul istoric şi social al anilor 1920-1945. În introducere, textele doamnei Andreea-Ileana Iaru Popîrlan ne conturează percepţia contemporanilor acestei perioade asupra fenomenului Art Deco ca “o formă nouă şi orientată spre progres”. În contrapondere la contextualizarea fenomenului creionată în paginile Ghidului, descoperim în fotografiile de arhivă şi oraşul acelei epoci – Bucureștiul interbelic, „un oraș în devenire care trăiește o metamorfoză în salturi”, cât şi imaginea acelui oraş “al bulevardelor largi și clădirilor înalte”. Această scară a patrimoniului modernist este însoţită de o selecţie a 100 dintre cele mai surprinzătoare detalii şi motive decorative deco-moderniste din Bucureşti, care ne transmit simbolurile, grafismul şi un anume savoire-faire al acestui oraş în perioada interbelică – Dragoş Dogaru, iniţiator şi coordonator proiect B:MAD.

Audioghidul B:MAD 2.0 #francophonie « Bucarest : Art Déco et les Boulevards Centraux »

Bucureşti: Art Deco şi Bulevardele Centrale, primul traseu Art Deco din București cu audioghid în limba franceză, lansat în 2019 în limbile română şi engleză, urmăreşte configurarea unui cadru urban nou pentru o societate modernă a anilor 1920-1940. Cele 13 clădiri selectate sunt o parte din cele mai importante exemple ale arhitecturii Art Deco din București, ce contribuie la imaginea modernă a bulevardelor Magheru, Bălcescu și Carol I cât și a zonelor istorice adiacente acestora. Adaptarea în franceză a acestui audioghid este prilejuită de celebrarea a 50 de ani de la lansarea Francofoniei instituționale, în 1970, prin semnarea Tratatului de la Niamey şi este realizată şi diseminată cu sprijinul financiar şi logistic al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei – BRECO şi al Delegaţiei generale Valonia-Bruxelles la Bucureşti.

***

3X DÉCO LIVE @ Modul Cărtureşti | 24.11.2020 | Eveniment exclusiv ONLINE

Link eveniment live.

Citiţi mai multe despre proiectul B:MAD şi istoricul acestuia:

https://artdecobucharest.ro/despre-proiect/

Compară imobile

Înapoi