B:MAD

partener al plimbărilor tale prin București
Căutare în site
Căutare în site
we found 0 results
Your search results

Despre proiect

B:MAD este un partener al plimbărilor tale prin București, care te va ajuta să descoperi patrimoniul arhitectural Modernist Art Deco.

Proiectul Bucharest/București: Modernism Art Deco este un instrument mai amplu de cunoaștere și descoperire a Bucureștiului, mai precis a uneia din fațetele sale multiple, modernismul Art Deco, menit să îi apropie pe locuitorii Capitalei de propriul lor oraș și totodată pe turiști – de atmosfera locului pe care îl vizitează. Proiectul își dorește conştientizarea la nivel naţional şi internaţional a valorii arhitecturii deco-moderniste din oraşul Bucureşti, în vederea protejării, conservării şi valorificării acestui patrimoniu cultural, reper identitar major al capitalei României.

“Modernismul Art Deco reprezintă, în România și în lume, un segment important – dar mai puțin cunoscut – al producției arhitecturale din perioada interbelică. Estetica Art Deco este o ipostază cordială și deschisă a Modernismului, iar spiritul Art Deco ne învaţă, din perspectiva postmodernităţii, să apreciem detaliile și nuanțele care dau vieţii culoare şi pitoresc, să ne acceptăm în nevoia noastră umană de ludic și ornamental, să ne recucerim bucuria de a trăi.” Conf. Dr. Arh. Mihaela Criticos, consultant științific Bucharest/București: Modernism Art Deco.

Bucureștiul a cunoscut, în deceniile care au urmat Marii Uniri (perioada anilor 1920-1945), o dezvoltare culturală, artistică și economică fără precedent, definitorie pentru imaginea urbană de astăzi a zonelor turistice istorice ale Capitalei. Patrimoniul Modernist Art Deco, reprezentativ pentru perioada interbelică și datorat unei generații de arhitecți de nivel european, reprezintă un argument substanțial pentru a-i determina pe oameni să privească orașul altfel.

______________

Echipa de proiect:

bulina bmad

Arh. Adrian Ciocăzanu

Manager de proiect

bulina bmad

Ing. Dipl. Dragoș Dogaru

Director creativ, inițiator proiect

bulina bmad

Gabriela Tîrlie

Coordonator comunicare

bulina bmad

Iuliana Dumitru

PR

bulina bmad

Conf. Dr. Arh. Mihaela Criticos

Coordonator științific

bulina bmad

Conf. Dr. Arh. Francoise Pamfil

Consultant de proiect

bulina bmad

Dr. Arh. Sidonia Teodorescu

Documentare

bulina bmad

Magnolia Boștinaru

Consiliere financiară

______________

Consiliu Științific

bulina bmad

Conf. Dr. Arh. Mihaela Criticos

bulina bmad

Conf. Dr. Arh. Ștefan Bâlici

bulina bmad

Prof. Dr. Arh. Ana Maria Zahariade

 

Proiectul Bucharest/București: Modernism Art Deco este o inițiativă Igloo și este finanțat de Ministerul Culturii și Identității Naționale și de Primăria Municipiului București prin Expo Arte.

Compară imobile

Înapoi