click to enable zoom
Încărcare imobile...
Nu am găsit rezultate
mărește harta
Tip Hartă Roadmap Satellite Hybrid Terrain Locația mea Fullscreen Înapoi Înainte
Căutare în site
Căutare în site
we found 0 results
Your search results

Invitație deschisă pentru documentarea fotografică a temei #ArtDecoRomania

Posted by gabriela on septembrie 14, 2020
| 0

Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură (igloo.ro) și platforma Bucharest: Modernism Art Deco (artdecobucharest.ro) invită, începând cu toamna aceasta, toți pasionații de arhitectură, patrimoniu și fotografie să participe la documentarea la nivel naţional a clădirilor art deco din România. Fotografiile originale vor fi curatoriate și apoi indexate pe conturile de Instagram şi Facebook ale inițiativei @artdecoromania și trebuie să fie postate public pe conturile personale de pe platformele sociale de către autorii-contributori împreună cu o scurtă descriere care să conțină localizarea clădirii fotografiate și hashtagul #artdecoromania.

Oraşele României dețin un bogat patrimoniu arhitectural deco-modernist din perioada interbelică, etapă istorică a unei spectaculoase dezvoltări arhitectural-urbane şi culturale. Această surprinzătoare diversitate şi efervescenţă a Modernismului Art Deco se regăseşte în multe dintre acestea, printre cele cu exemple notabile ale acestui curent arhitectural ar fi de enumerat Constanţa, Cluj, Ploieşti, Braşov, Deva, chiar şi Câmpina. Şi multe altele, pe care ne dorim să le descoperim împreună cu cei care locuiesc în aceste orașe, cei care le apreciază și se bucură să le descopere în plimbările lor prin orașele unde locuiesc. Dezideratul nostru este să alcătuim o platformă RO:MAD, accesibilă tuturor, care să conțină o inventariere la nivel naţional a celor mai reprezentative exemple de arhitectură deco-modernistă şi catalogarea lor într-o publicaţie cu rolul de popularizare şi salvgardare a acestui surprinzător şi divers patrimoniu.

În vederea documentării, le punem la dispoziție contributorilor platforma www.artdecobucharest.ro (facebook, instagram, youtube, izi.travel artdecobucharest) ca un exemplu de bune practici, cu o hartă extinsă la nivelul capitalei, numeroase articole pe această tematică cât şi o secţiune de limbaj arhitectural, care traduce şi explică cum identificăm elementele care definesc un imobil Modernist Art Deco.” – Dragoș Dogaru, co-fondator și director creativ al platformei Bucharest: Modernism Art Deco.

Lansarea la nivel naţional a temei de documentare pentru fotografie de arhitectură #artdecoromania este o etapă premergătoare demarării proiectului colaborativ Romania: Modernism Art Deco. Tema de documentare #artdecoromania a fost prezentată pentru prima dată publicului la începutul lunii august, de către arhitectul Adrian Ciocăzanu şi designerul Dragoş Dogaru, co-fondatorii platformei Bucureşti: Modernism Art Deco – managerul de proiect, co-fondator igloo media respectiv directorul creativ şi iniţiatorul proiectului B:MAD, în cadrul unei discuții mai ample desfășurate ca parte a expoziției multimedia B:MAD 3.0 „București – Oraș Art Deco – redescoperire, contextualizare, dezbatere” itinerată la Cluj-Napoca. Itinerarea expoziției a fost organizată de Asociația Igloo – Habitat și Arhitectură cu susținerea Ordinului Arhitecților din România din timbrul de arhitectură, și a propus publicului clujean o incursiune vizuală inedită în dimensiunea amplă, mai puțin cunoscută sau explorată a patrimoniului deco-modernist din București. Demersul acesta de comunicare arhitecturală – expoziţie şi conferinţe* – a oferit specialiştilor și comunității de creatori din România ocazia dezbaterii şi problematizării aspectelor relevante. 

________________

artdecobucharest.ro

facebook.com/artdecobucharest

facebook.com/romaniamodernismartdeco

instagram.com/artdecobucharest

instagram.com/artdecoromania

Tur ghidat Izi.TRAVEL B:MAD

contact@artdecobucharest.ro

________________

* Albumele cu imagini din cadrul evenimentelor desfășurate la Cluj se pot vedea pe pagina de Facebook, aici și aici. De asemenea, Conferința B:MAD 3.0  poate fi încă urmărită online aici.

Photo credits: Gabriela Tîrlie, Dragoș Dogaru, Vlad Cioplea

#igloo #BMADproject #ArtDecoBucharest #ArtDecoRomania

Compară imobile

Înapoi